Ο μήνας που χωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια

Εντάξει, οι σχέσεις είναι δύσκολες, ο γάμος ακόμα δυσκολότερος και για να μείνει ένα ζευγάρι μαζί για πολύ καιρό (ή για πάντα, ιδανικά), θα πρέπει να γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και από τις δυο πλευρές. Εξάλλου οι δυσκολίες σε μια σχέσει είναι πάρα πολλές, όπως επίσης και οι πειρασμοί, πράγμα που σημαίνει οτι οι δυο σύντροφοι θα πρέπει να κάνουν πολύ υπομονή, αμοιβαίες παραχωρήσεις και να προσέχουν τη σχέση τους σαν κόρη οφθαλμού.

Η ανάγκη αυτή είναι πολύ μεγάλη σε καθημερινή βάση, αλλά γίνεται ακόμα μεγαλύτερη τον Αύγουστο. Έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, η οποία μελέτησε υποθέσεις διαζυγίων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για 15 ολόκληρα χρόνια, κατέληξε στο συμπέρασμα οτι ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού είναι αυτός με τα περισσότερα διαζύγια στη χώρα.

Παράξενο; Σίγουρα. Παράλογο; Όχι απαραίτητα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας, τα περισσότερα ζευγάρια που χωρίζουν το κάνουν εκείνη την περίοδο επειδή είναι λίγο πιο ανέμελη συγκριτικά με τους υπόλοιπους έντεκα μήνες του έτους. Δεδομένου του οτι οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν άδεια την περίοδο του καλοκαιριού, έχουν τον χρόνο να ξεκουραστούν σωματικά και να αποβάλλουν το στρες της καθημερινής ρουτίνας. Επίσης, το καλοκαίρι είναι μια περίοδος όπου τα παιδιά δεν έχουν σχολείο, άρα η μέση οικογένεια μπαίνει σε μια φάση ξεκούρασης, ενώ παράλληλα έχει περισσότερο χρόνο.

Αυτό θα έλεγε κανείς οτι θα βοηθούσε τα μέλη της οικογένειας να έρθουν πιο κοντά, να περάσουν ποιοτικό χρόνο και να λύσουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχουν μεταξύ τους. Για το ζευγάρι που περνάει δύσκολα και έχει απομακρυνθεί μια τέτοια περίοδος είναι ιδανική για να ανανεώσει τον γάμο ή τη σχέση του. Και σε πολλές πειρπτώσεις αυτό συμβαίνει. Από την άλλη, αν η ρίξη ανάμεσα στα δυο πρόσωπα είναι οριστική οι συνθήκες αυτές είναι ιδανικές για να βάλουν ένα τέλος στην κοινή τους ζωή.

Ως ο μήνας με τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τους δυο συζύγους, ο Αύγουστος είναι και ο μήνας που, αν τα μεταξύ τους προβλήματα δεν επιλυθούν, τους δίνει τον χρόνο και τη δυνατότητα να χωρίσουν πριν έρθει ο Σεπτέμβριος και αρχίσει ξανά η ρουτίνα. Αυτός φαίνεται να είναι ο λόγος για τον οποίος ο τρίτος μήνας του καλοκαιριού είναι αυτός με τα περισσότερα διαζύγια.

Φαίνεται λοιπόν οτι το καλοκαίρι μπορεί να είναι ερωτικό και χαλαρωτικό, αλλά αυτό ισχύει στις περιπτώσεις που η σχέση των δυο συντρόφων στηρίζεται σε γερά θεμέλια. Αν αυτό δεν συμβαίνει τότε μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει την αφορμή για να βάλουν τελεία στη σχέση ή το γάμο τους.


There is no ads to display, Please add some