Online Dating: Ποια λάθη να αποφύγετε

Όσοι από ΄σας φλερτάρετε στο διαδίκτυο (και είστε πάρα πολλοί) σίγουρα έχετε διαπιστώσει τα υπέρ και τα κατά του online dating. Με αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε παρακάτω για να δούμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι χρήστες των σάιτ γνωριμιών.

Σίγουρα κάποια απ’ αυτά τα έχετε κάνει και εσειίς, γι’ αυτό καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε ώστε να φλερτάρετε με μεγαλύτερη επιτυχία:

Μη στέκεστε μόνο στην εμφάνιση
Δε λέω, η πρώτη εντύπωση που σχηματίζουμε για έναν άνθρωπο δημιουργείται από την εμφάνιση του. Αυτό συμβαίνει στην offline ζωή και μοιραία το ίδιο ισχύει και στα σάιτ γνωριμιών. Ωστόσο, το χειρότερο που έχετε να κάνετε είναι να δίνετε έμφαση μόνο στις φωτογραφίες των προφίλ που βλέπετε αγνοώντας τον παράγοντα “προσωπικότητα”. Καλές οι καυτές φωτογραφίες που θα δείτε στις ιστοσελίδες γνωριμιών, αλλά μια επιτυχημένη ερωτική γνωριμία αργά ή γρήγορα θα απαιτήσει το να ταιριάξετε σαν χαρακτήρες με το υποψήφιο ταίρι σας.Γι’ αυτό μην ξεχνάτε να διαβάσετε την περιγραφή του προφίλ του/της και, φυσικά, όταν συζητάτε, πέρα από τις πιο “πικάντικες” συζητήσεις, φροντίστε να τον/την γνωρίσετε καλύτερα ως άνθρωπο. Γιατί, καλές οι ημίγυμνες φωτογραφίες αλλά αν δεν υπάρχει χημεία η γνωριμία δε θα έχει επιτυχία.

Προσοχή στις φωτογραφίες
Η εικόνα προφίλ σας (και φυσικά όλες οι φωτογραφίες που θα ανεβάσετε στη συλλογή σας) είναι σημαντικό να μαγνητίσουν τα βλέμματα. Ωστόσο, αυτό δε θα πρέπει να γίνει με κάθε κόστος. Ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις ιστοσελίδες γνωριμιών είναι οι χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες που, ναι μεν είναι εντυπωσιακές, αλλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όχι τόσο γιατί τους κάνουν να μοιάζουν πιο όμορφοι απ’ ότι είναι, αλλά κυρίως γιατί δείχνουν έναν άλλο εαυτό από τον αληθινό.

Πολλές φορές ξεχνάμε ότι το online dating έχει σαν σκοπό απλά να έρθουμε σε επαφή με υποψήφια ταίρια, ώστε να κάνουμε ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Αυτό σημαίνει οτι συχνά επιλέγουμε να δημοσιεύσουμε εικόνες που μας προβάλλουν με διαφορετικό τρόπο απ’ αυτόν που μας ταιριάζει. Οι ημίγυμνες ή οι πρόστυχες φωτογραφίες δεν είναι για όλους. Όπως επίσης δεν αρμόζει σε όλους μας να ποζάρουμε σαν νάρκισσοι με αυτάρεσκο βλέμμα.

Να θυμάστε πάντα ότι η φωτογαρφίες που δημοσιεύετε σε ένα σάιτ γνωριμιών είναι η πρώτη εικόνα που θα σχηματίσει για ‘σας το υποψήφιο ταίρι σας. Γι’ αυτό πριν τις ανεβάσετε θα πρέπει να αναρωτηθείτε: Δείχνουν το ποιος είστε; Ή απλώς σας κάνουν να μοιάζετε σέξι;

Πείτε κάτι έξυπνο
Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε στο online dating έχει να κάνει με το πρώτο μήνυμα που στέλνουμε στο προφίλ που μας ενδιαφέρει. Και αυτό είναι κάτι που αφορά περισσότερο τους άντρες. Κακά τα ψέματα, τα σάιτ γνωριμιών έχουν πλέον χιλιάδες χρήστες και ειδικά οι γυναίκες έχουν μεγάλη ζήτηση. Το να είσαι άντρας και να στείλεις σαν πρώτο μήνυμα ένα “γεια σου”, ή ένα “τι κάνεις;”, είναι ο,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις.

Οι γυναίκες χρήστες των ιστοσελίδων γνωριμιών δέχονται δεκάδες τέτοια μηνύματα κάθε μέρα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Πώς θα το κάνεις αυτό; Διάβασε την περιγραφη του προφίλ της (αν υπάρχει), ρίξε μια προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες της και στείλε της ένα μήνυμα που θα την κάνει είτε να γελάσει, είτε να καταλάβει ότι αφιέρωσες χρόνο για να μάθεις για εκείνη. Και κυρίως θα την κάνει να απαντήσει ώστε να συζητήσει μαζί σου.

Μπορείς να σχολιάσεις κάποιο χόμπι που αναφέρει στην περιγραφή της, μια ξένη πόλη που αναγνώρισες σε κάποια από τις φωτογραφίες της ή μια ατάκα από το στάτους της. Ο,τι και αν είναι αυτό αρκεί να το αξιοποιήσεις ώστε να μην της στείλεις ένα ακόμα “γεια σου όμορφη” που θα την κάνει να σκεφτεί ότι είσαι ένας ακόμα λιγούρης που στέλνει το ίδιο βαρετό μήνυμα σε όλες.

Καλή επιτυχία!


There is no ads to display, Please add some