Γιατί πρέπει να κοιμάστε με τον σύντροφο σας το βράδυ

Είναι αλήθεια οτι πολλοί από εμάς συνηθίζουμε τα βράδια να ξαπλώνουμε νωρίς, ώστε να ξεκουραστούμε μετά από μια κουραστική μέρα, ενώ άλλοι προτιμούν να μείνουν ξύπνιοι μέχρι πιο αργά για να χαλαρώσουν και να ρίξουν ρυθμούς. Και οι δυο αυτές συνήθειες είναι απολύτως φυσιολογικές, όμως, τι γίνεται αν ο σύντροφος σας προτιμάει να κάνει το αντίθετο από εσάς;

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Άγγλους ερευνητές τα ζευγάρια που ξαπλώνουν μαζί το βράδυ για ύπνο εμφανίζουν πολύ μεγαλύτερο δέσιμο και καλύτερη επικοινωνία. Στα πλαίσια της μελέτης περισσότερα από εκατό ζευγάρια άρχισαν να ξαπλώνουν στο κρεβάτι την ίδια ώρα, συνήθως μεταξύ 10 και 12 το βράδυ και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, σύμφωνα με τους ίδιους. Σε ποσοστό 87% και τα δυο μέλη των εν λόγω ζευγαριών δήλωσαν οτι μετά από μερικές εβδομάδες η σχέση τους είχε δυναμώσει και εκείνοι ένιωθαν πιο ευτυχισμένοι. Πού οφείλεται αυτό; Σε ορισμένους πολύ συγκεκριμένους παράγοντες:

Ευκαιρία για αγκαλίτσες
Όταν ξαπλώνετε μαζί με τον σύντροφο σας συνήθως δίνεται η δυνατότητα για αγκαλιές, κάτι που κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής μέρας πιθανότατα σας λείπει. Σε αρκετές περιπτώσεις, αν υπάρχει αντοχή, ενδέχεται αυτό να οδηγήσει και σε σεξ, οπότε διπλό το όφελος. Ακόμα και αν μείνετε όμως στις αγκαλιές, αυτό σας φέρνει πιο κοντά συγκριτικά με το να ξαπλώνει ο καθένας διαφορετική ώρα.

Λύνονται προβλήματα
Όταν ξαπλώνετε μαζί, ειδικά όταν δεν το κάνετε πολύ αργά, δίνεται η δυνατότητα να συζητήσετε θέματα που σας απασχολούν, για τα οποία σε κανονικές συνθήκες δεν είχατε χρόνο. Η χαλαρή συζήτηση στο κρεβάτι λίγο πριν τον ύπνο σας φέρνει πιο κοντά και σας βοηθάει να επιλύσετε ζητήματα που μπορεί να σας απασχολούν και να μοιραστείτε προβληματισμούς, όνειρα ή σκέψεις.

Βοηθάει στην πνευματική υγεία
Αν και αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί με απόλυτους όρους, το να ξαπλώνετε ταυτόχρονα με τον σύντροφο σας, ακόμα και αν απλά παρακολουθείτε τηλεόραση στο κρεβάτι, βελτιώνει τα επίπεδα πνευματικής και ψυχικής υγείας. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν τα περισσότερα ζευγάρια που πήραν μέρος στη μελέτη, οπότε, δύσκολα μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

Γι’ αυτό από εδώ και μπρος τι περιμένετε; Κλείστε τα φώτα στο καθιστικό και ξαπλώστε την ίδια ώρα με το ταίρια σας. Διαβάστε ο καθένας το βιβλίο του στο κρεβάτι, κάντε γούτσου-γούτσου, συζητήστε και, φυσικά… κάντε σεξ! Τι καλύτερο;


There is no ads to display, Please add some