Φιλία άντρα-γυναίκας: Κι όμως είναι κάτι καλό

Η φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας είναι ένα θέμα πολυσυζητημένο, αφού για πολλούς ανθρώπους (ιδιαίτερα άντρες) πρόκειται για κάτι που μοιάζει με το τέρας του Λοχ Νες. Πολλοί λένε οτι υπάρχει, αλλά εκείνοι που το έχουν δει είναι λίγοι.

Γενικά η επικρατούσα άποψη ανάμεσα στα αρσενικά είναι οτι δεν γίνεται να γίνει κανείς φίλος με άτομα του αντίθετου φύλλου και οτι αργά ή γρήγορα η μια από τις δυο πλευρές θα αναπτύξει ερωτικά συναισθήματα για την άλλη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η επιστήμη μίλησε και πήρε ξεκάθαρα θέση αναφορικά με τα οφέλη που μπορεί να έχει μια τέτοια σχέση.

Με άλλα λόγια, αν καταφέρετε κάποια στιγμή να γίνεται φίλοι με κάποιο άτομο του αντίθετου φύλλου, τότε και οι δυο μπορείτε να επωφεληθείτε απ’ αυτό με τρόπους που δεν έχετε σκεφτεί μέχρι σήμερα:

Πρώτα απ’ όλα, το να συζητάς και να συναναστρέσαι με άτομα του αντίθετου φύλλου σου προσφέρει τη δυνατότητα να δεις τα πράγματα που σε αφορούν ή σε προβληματίζουν από μια άλλη οπτική. Είτε αυτά αφορούν τα αισθηματικά, είτε την κοινωνική σου ζωή, είτε κάποιον άλλο τομέα, αν είσαι άντρας δεν είναι κακό να δεις και τη γυναικεία πλευρά (την οποία δεν θα σου προσφέρουν οι φίλοι σου), ενώ αν είσαι γυναίκα σίγουρα θα σε βοηθήσει να έχεις και μια ανδρική άποψη πάνω σε ορισμένα θέματα.

Επίσης, ένα όφελος της συναναστροφής με φίλους του αντίθετου φύλλου είναι το οτι βελτιώνεις την ικανότητα σου στην επικοινωνία. Το να ανταλλάζεις απόψεις με άτομα του ίδιου φύλλου είναι ευκολότερο, οπότε να μοιραστείς εμπειρίες, να διαφωνήσεις ή να κάνεις ερωτήσεις σε άτομα του αντίθετου φύλλου βοηθάει ιδιαίτερα το ταλέντο σου στον διάλογο.

Ένα άλλο στοιχείο, που αφορά τους άνδρες κυρίως, είναι οτι το να συζητούν τα θέματα τους με γυναίκες τους βοηθάει να ανοιχτούν περισσότερο. Τα αγόρια δεν εξομολογούνται τα συναισθήματα τους με ευκολία σε άλλα αγόρια, αλλά όταν μιλούν με κορίτσια τους είναι πιο εύκολο. Και φυσικά, το να εξωτερικεύει κανείς τα συναισθήματα του μόνο καλό μπορεί να είναι.

Για το τέλος άφησα κάτι που πολλοί από ‘σας θα θεωρήσετε σημαντικό. Ένας άντρας που κάνει παρέα με γυναίκες, αλλά και μια γυναίκα που έχει άντρες φίλους, μπορούν εύκολα να κάνουν νέες ερωτικές γνωριμίες. Αν για παράδειγμα μια γυναίκα σε συμπαθεί αρκετά ώστε να σε έχει φίλο, θα σου γνωρίσει με χαρά τις φίλες της και θα πει σ’ εκείνες τα καλύτερα για ‘σένα. Άρα και γνωριμίες θα κάνεις μέσω της φιλίας σας και θα σε “διαφημίσει” στις φίλες της. Το ίδιο ισχύει αν είσαι γυναίκα και έχεις κάποιον άντρα φίλο, αφού θα σου γνωρίσει τους καλύτερους γαμπρούς από την παρέα του!

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα πείτε οτι δεν υπάρχει φιλία ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα καλύτερα να το σκεφτείτε διπλά γιατί, όπως και να το κάνουμε, τα οφέλη είναι πολλά!


There is no ads to display, Please add some