Το μυστικό για μια επιτυχημένη σχέση

Έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το μυστικό για να έχετε μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση; Πολλοί θα πουν ότι το “κλειδί” είναι η καλή επικοινωνία, ο αλληλοσεβασμός, το καλό σεξ και, γενικότερα, η “χημεία” ανάμεσα στα δύο μέρη του ζευγαριού. Αναμφίβολα όλα αυτά τα στοιχεία παίζουν ρόλο και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι επιτυχημένες μακροχρόνιες σχέσεις έχουν γίνει ιδιαίτερα δύσκολες.

Παρόλα αυτά, έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα στο British Columbia κατέληξε σε ένα άλλο συμπέρασμα αναφορικά με το χαρακτηριστικό των επιτυχημένων σχέσεων. Αν και κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι τα παραπάνω στοιχεία δεν παίζουν σημαντικό ρόλο, η εν λόγω έρευνα αποφάνθηκε ότι το νούμερο ένα συστατικό της καλής σχέσης σε βάθος χρόνου είναι η φιλία μεταξύ των δύο.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι σαφώς είναι σημαντική η ερωτική έλξη, η καλή επικοινωνία και τα κοινά ενδιαφέροντα, αλλά το συστατικό που παίζει πιο καθοριστικό ρόλο απ’ όλα είναι το να αισθάνεται κανείς απολύτως άνετα με το ταίρι του. Δηλαδή να μπορεί να είναι ο εαυτός του όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο, να μην καταπιέζεται και λίγο-πολύ, να νιώθει τον/την σύντροφο του σαν να είναι ο/η καλύτερος του φίλος.

Τα αποτελέσματα της έρευνα είναι 100% ξεκάθαρα, αφού οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν το πόσο σημαντικά είναι διάφορα χαρακτηριστικά για τη σχέση τους, όπως το να υπάρχει καλό σεξ, καλή επικοινωνία, κοινά ενδιαφέροντα και στόχοι, οικονομική ασφάλεια κλπ. Το στοιχείο που οι περισσότεροι δήλωσαν ως σημαντικότερο ήταν το να αισθάνονται το ταίρι τους ως τον καλύτερο τους φίλο. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να συμπεριφέρονται χωρίς αναστολές και χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Αν λοιπόν είστε ελεύθεροι, την επόμενη φορά που θα κάνετε μια νέα γνωριμία ρωτήστε τον εαυτό σας: Το άτομο που μόλις γνωρίσατε σας επιτρέπει να είστε ο εαυτός σας; Μπορείτε να είστε φίλοι μαζί του; Αν αυτό συμβαίνει και ταυτόχρονα υπάρχει ερωτική έλξη τότε ίσως να έχετε βρει έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορείτε να είστε μαζί για πάντα!


There is no ads to display, Please add some