Είναι καλό για το ζευγάρι να κοιμάται χωριστά;

Θεωρητικά, το να κοιμάται ένα ζευγάρι σε χωριστά δωμάτια αποτελεί πολύ σοβαρή ένδειξη δυσλειτουργίας στη σχέση. Σωστά; Για τους περισσότερους από εμάς η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι “ναι”. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι υπάρχει αντίλογος στη θεωρία αυτή και προέρχεται μέσα από ένα αρκετά μεγάλο δείγμα ανθρώπων. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

Μια σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η Διεθνής Ένωση Οικιακών Ειδών για λογαριασμό της εφημερίδας New York Times, στην οποία πήραν μέρος περίπου 2,5 χιλιάδες πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το να κοιμάται ένα ζευγάρι χωριστά ίσως να μην είναι και τόσο κακό. Για την ακρίβεια, μπορεί κάλλιστα να είναι θετικό για τη σχέση ή το γάμο.

Από την εν λόγω έρευνα, λοιπόν, προέκυψε το συμπέρασμα ότι περίπου ένα στα πέντε ζευγάρια επιλέγουν συχνά να κοιμούνται σε διαφορετικό δωμάτιο (ο ένας στον καναπέ και ο άλλος στο κρεβάτι, ή ακόμα και σε διαφορετικά κρεβάτια). Μάλιστα, περισσότερα από τα μισά ζευγάρια το κάνουν αυτό κάθε βράδυ. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί, όπως λένε τα ίδια τα ανδρόγυνα, κοιμούνται καλύτερα. Κι αυτό διότι αποφεύγουν ο ένας το ροχαλητό του άλλου, την ενόχληση όταν το ταίρι τους τούς ξεσκεπάζει, ή τον άστατο ύπνο που μπορεί να κάνει.

Στην πλειοψηφία τους τα ζευγάρια αυτά θεωρούν ότι ξεκουράζονται περισσότερο μέσα από αυτή τη διαδικασία και το πρωί έχουν όρεξη για φιλί και αγκαλιές. Αυτή, βέβαια, είναι η μια όψη του νομίσματος. Γιατί η επιστήμη δεν συμφωνεί και τόσο. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν αρκετοί σύμβουλοι γάμου που πιστεύουν ότι, ακόμα και αν η απόφαση για χωριστό ύπνο έχει καλές προθέσεις, στο τέλος δημιουργεί προβλήματα.

Ουσιαστικά, αυτό που πιστεύουν είναι οτι, σιγά-σιγά, έχει σαν αποτέλεσμα την αποξένωση του ζευγαριού. Επίσης, υπάρχει η θεωρία ότι, στην πραγματικότητα, ένα ζευγάρι που επιλέγει να κοιμάται σε χωριστά δωμάτια, στην ουσία αποφεύγει να συζητήσει δυσάρεστα θέματα που, ενδεχομένως θα αναφέρονταν στο κρεβάτι, λίγο πριν τον βραδινό ύπνο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το νόμισμα αυτό έχει δυο όψεις και, δύσκολα μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ποια είναι η σωστή. Φαίνεται πάντως οτι τα ζευγάρια που κοιμούνται χωριστά δεν στερούνται σεξουαλικής επαφής, αφού κάνουν σεξ, άσχετα με το οτι στη συνέχεια ο ένας από τους δυο πηγαίνει στο δικό του κρεβάτι.

Τώρα, αν θέλουμε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το θέμα, μπορούμε να πούμε οτι το κάθε ζευγάρι έχει τον δικό του κώδικα επικοινωνίας και συνήθειες που το καθιστούν μοναδικό. Γι’ αυτό, αν θεωρείτε οτι θα σας έκανε καλό να κοιμάστε χωριστά από τον/την σύντροφο σας, δεν χάνετε κάτι να το δοκιμάσετε. Σε τελική ανάλυση αν σας λείψει τόσο που δεν σας παίρνει ο ύπνος, στο διπλανό δωμάτιο είναι. Μπορείτε να τον/την πάρετε αγκαλιά και να έρθετε, τελικά, πιο κοντά.


There is no ads to display, Please add some