Σάιτ γνωριμιών: Γιατί να πληρώσω για συνδρομή;

Στις μέρες μας το διαδικτυακό φλερτ τείνει να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο οι γονείς και οι παππούδες μας έκαναν ερωτικές γνωριμίες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν όλο και περισσότερα σάιτ γνωριμιών, στα οποία μπορεί κανείς να κάνει γνωριμίες για σχέση, να βγει ραντεβού για σεξ και να ανεβάσει ερωτικές αγγελίες.

Κάποιες απ’ αυτές είναι δωρεάν, ενώ κάποιες άλλες έχουν συνδρομή. Οι περισσότερες, βέβαια, προσφέρουν και τις δυο επιλογές, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στους χρήστες να τις χρησιμοποιήσουν χωρίς να πληρώσουν, ενώ παράλληλα προσφέρουν και πακέτα επί πληρωμή, τα οποία δίνουν πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες.

Το ερώτημα που γεννάται μοιραία, λοιπόν, είναι γιατί να πληρώσει κανείς για μια υπηρεσία η οποία διατίθεται δωρεάν κάπου αλλού; Εύλογη απορία, φυσικά, που έχει ωστόσο εξήγηση: Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες ιστοσελίδας γνωριμιών που προσφέρουν πακέτα συνδρομής, αποσκοπούν στο κέρδος. Αυτό δεν είναι κατακριτέο, αφού κάθε εταιρία που παρέχει μια υπηρεσία, αποσκοπεί στο να ικανοποιήσει τόσο πολύ τους πελάτες της, που εκείνοι να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν γι’ αυτή.

Από την άλλη πλευρά, μήπως τα δωρεάν σάιτ γνωριμιών δεν έχουν τον ίδιο σκοπό; Είδατε ποτέ μια ιστοσελίδα που να μην έχει σκοπό το κέρδος με κάποιον τρόπο; Τα περισσότερα σάιτ online dating που είναι δωρεάν, ουσιαστικά περιλαμβάνουν διαφημίσεις, οπότε κερδίζουν χρήματα από εκεί. Η διαφορά είναι ότι, όταν μιλάμε για μεγάλα σάιτ με ερωτικές γνωριμίες, το θέμα δεν είναι μόνο αν η εν λόγω υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν, αλλά και το αν αποδίδει.

Για παράδειγμα, μια πρόχειρα σχεδιασμένη σελίδα μπορεί να προσφέρεται δωρεάν, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι θα πετύχει το σκοπό της, που είναι το να επιτρέψει στον χρήστη να κάνει ερωτικές γνωριμίες. Επίσης, ένα δωρεάν σάιτ μπορεί να προσφέρεται χωρίς κόστος, αλλά αν έχει πολύ μικρό αριθμό χρηστών, τότε δεν πρόκειται να μας δώσει πραγματικές ευκαιρίες για ερωτικά ραντεβού.

Από την άλλη, οι σοβαρές ιστοσελίδες γνωριμιών έχουν επενδύσει πολλές χιλιάδες ευρώ στον σχεδιασμό, τη σωστή λειτουργία και την προσέλκυση νέων χρηστών. Έτσι, μπορούν να εγγυηθούν την ύπαρξη πολλών προφίλ από τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε, καθώς και την εύκολη και αποτελεσματική περιήγηση του χρήστη.

Μάλιστα, τα κορυφαία σάιτ online dating προσφέρουν και δωρεάν και επί πληρωμή χρήση. Το Tinder για παράδειγμα, επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν δωρεάν την εφαρμογή, απλώς προσφέρουν περισσότερα προνόμια στους επί πληρωμή χρήστες. Ή το Erodate.gr, ναι μεν έχει συνδρομή για την ανταλλαγή μηνυμάτων, όμως, αφενός προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες που αναζητούν ραντεβού για σεξ και, αφετέρου, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να αποκτήσουν συνδρομή ακόμα και δωρεάν, μέσω διαφόρων λειτουργιών εντός του σάιτ.

Θα έλεγε λοιπόν κανείς ότι τα μεγάλα σάιτ για διαδικτυακό φλερτ, ναι μεν προσφέρουν συνδρομή για πλήρη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες τους, όμως από την άλλη σέβονται τον χρήστη και του προσφέρουν πολύ περισσότερα προνόμια (καθώς και ποικιλία ως προς τον αριθμό των χρηστών που είναι διαθέσιμοι) συγκριτικά με τις σαφώς χαμηλότερης ποιότητας δωρεάν ιστοσελίδες γνωριμιών.


There is no ads to display, Please add some