Κακές συνήθειες που αποκτούμε όταν μείνουμε μόνοι

Το να έχει κανείς ερωτική σχέση είναι γενικά κάτι καλό, αφού μας γεμίζει ενθουσιασμό, συναισθηματική ασφάλεια και δραστηριότητες που ομορφαίνουν τη μέρα μας. Από την άλλη πλευρά, η μοναξιά δεν αντέχεται εύκολα και μοιραία οδηγεί τους περισσότερους από εμάς σε καθημερινές συνήθειες οι οποίες είναι λιγότερο ή περισσότερο επιβλαβείς. Παρακάτω θα δούμε μερικές απ’ αυτές:

Τηλεόραση
Η μοναχικότητα δεν είναι κακό πράγμα, αφού μας επιτρέπει να περάσουμε χρόνο με τον εαυτό μας. Αυτό που είναι κακό, όμως, είναι το να κάνουμε κατάχρηση της τηλεόρασης τις ώρες που είμαστε μόνοι στο σπίτι, παρακολουθώντας ταινίες, σειρές και εκπομπές που δε μας προσφέρουν κάτι. Όλα τα πράγματα θέλουν ένα μέτρο και, σίγουρα, η πολλή τηλεόραση δεν προσφέρει πολλά σε κανέναν μας.

Υπερβολικός χρόνος στα social media
Δημοσιεύσεις στο Facebook, φωτογραφίες στο Instagram, βίντεο στο Tik Tok. Το λεγόμενο “ατελείωτο scrolling” δεν έχει θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα, ούτε στην ψυχολογία μας. Καλά είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η κατάχρηση απλώς μας αδειάζει πνευματικά, προσφέροντας μας σαν αντάλλαγμα ένα τίποτα.

Προβλήματα ύπνου
Είτε κοιμάστε λίγο (δείγμα του ότι δεν αισθάνεστε αρκετά ήρεμοι και γαλήνιοι) είτε κοιμάστε υπερβολικά (ένδειξη κακής ψυχολογικής κατάστασης), οι ανωμαλίες στον ύπνο είναι κλασικό σημάδι ανθρώπου που έχει χάσει την ψυχική του ισορροπία. Προσπαθήστε να κρατήσετε ένα πρόγραμμα που να σας επιτρέπει να ξεκουράζεστε, χωρίς όμως να κάνετε υπερβολές ως προς τις ώρες που κοιμάστε.

Παραμελείτε τον εαυτό σας
Πολλές φορές η μοναξιά συνεπάγεται κακή διάθεση, αδιαφορία για την εμφάνιση μας και, τελικά, μας κάνει να αφήνουμε τον εαυτό μας απεριποίητο. Μην ξεχνάτε: Αν δε φροντίσετε τον εαυτό σας εσείς, δε θα το κάνει κανείς για λογαριασμό σας. Γι’ αυτό δώστε του την προσοχή και την αξία που χρειάζεται.

Κακή διατροφή
Πατατάκια, παγωτά, junk food και διαφόρων ειδών τροφές που, όχι μόνο παχαίνουν, αλλά επίσης προκαλούν προβλήματα υγείας. Αν έχετε αποκτήσει αυτή την κακή συνήθεια, τότε κόψτε τη! Δε λέω, όλοι μας θέλουμε κάπου-κάπου να τσιμπήσουμε κάτι “βρώμικο”, αλλά η κατάχρηση είναι κακό πράγμα. Περιορίστε την!


There is no ads to display, Please add some