Δέκα χρήσιμες συμβουλές για το πρώτο ραντεβού

Το να κάνεις νέες γνωριμίες είναι πάντα συναρπαστικό, όμως τι συμβαίνει όταν έρθει η ώρα για το πρώτο ραντεβού; Αν ανήκεις στην πλειοψηφία των ανθρώπων, δηλαδή σε εκείνους που λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση με το υποψήφιο ταίρι τους τούς κυριεύει το άγχος, παρακάτω θα βρεις μερικά χρήσιμα tips που θα σου εξασφαλίσουν την επιτυχία:

1.Πρώτα απ’ όλα είναι σημαντικό να πας στην ώρα σου. Μια κακή πρώτη εντύπωση δεν είναι κάτι που θέλεις και το να καθυστερήσεις σε καμία περίπτωση δε μπορεί να έχει θετικές συνέπειες. Αντιθέτως μπορεί να κάνει το άτομο που σε ενδιαφέρει να νομίζει ότι είχες κάτι πιο σημαντικό να κάνεις και γι’ αυτό έφτασες με καθυστέρηση. Δεν το θέλουμε αυτό!

2.Χαμογέλα! Το να συναντήσεις ένα άτομο μουτρωμένο δε θα σε κάνει να αισθανθείς οικειότητα. Μάντεψε! Ούτε εκείνος/εκείνη θέλει να σε δει υπερβολικά σοβαρό και αγέλαστο. Ένα χαμόγελο είναι πάντα καλό και δίνει στον άλλο μια καλή αφορμή για να νιώσει καλά και να ανταποδώσει. Αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει.

3.Σπάσε τον πάγο. Γιατί σίγουρα θα υπάρχει πάγος, όπως συμβαίνει συνήθως στις νέες γνωριμίες. Τα πρώτα λεπτά αφότου καθίσετε στην καφετέρια ή το εστιατόριο θα είναι κάπως αμήχανα. Δεν πειράζει, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Το σημαντικό είναι να αναπτύξετε μια συζήτηση η οποία θα σας κάνει να λυθείτε και να “ζεσταθείτε”. Γι’ αυτό μη φοβάσαι τον πάγο, απλά φρόντισε ώστε να αποκτήσει η συζήτηση σας μια ροή η οποία θα σας επιτρέψει να αποβάλλετε το άγχος.

4.Μην ξεχνάς ότι η μισή δουλειά έχει ήδη γίνει! Αυτό είναι κάτι που ξεχνάμε όταν πρόκειται για ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Στην προσπάθεια μας να εντωσιάσουμε το άτομο που μας ενδιαφέρει πολλές φορές αγχωνόμαστε και ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό: Το οτι βγαίνει ραντεβού μαζί μας σημαίνει ότι ενδιαφέρεται ήδη. Ή έστω δεν του είμαστε αδιάφοροι. Άρα τα πράγματα έχουν πάρει ήδη το δρόμο τους και δε χρειάζεται να αγκομαχούμε για να κερδίσουμε το ενδιαφέρον του/της. Αρκεί να απολαύσουμε τη διαδικασία του φλερτ, της γνωριμίας και, γιατί όχι, να του/της επιτρέψουμε να προσπαθήσει και εκείνος/εκείνη να μας εντυπωσιάσει. Γιατί δεν είμαστε μόνο εμείς που αισθανόμαστε έτσι. Το ίδιο άγχος έχει και εκείνος/εκείνη!

5.Αποφύγετε κάθε (μα κάθε) αναφορά σε πρώην: Μπορεί η προηγούμενη σχέση σας να τελείωσε άδοξα, άσχημα ή τέλοσπάντων να σας έχει αφήσει σημάδια, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσετε στο πρώτο ραντεβού με το επόμενο ταίρι σας. Όσο και αν μπαίνετε στον πειρασμό να μοιραστείτε πληροφορίες ή γεγονότα που αφορούν τον/την πρώην (όπως ας πούμε πράγματα που έκανε και σας ενοχλούσαν, ή πόσο μαλάκας ήταν) προς Θεού ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ! Το άτομο που βγαίνει ραντεβού μαζί σας επιθυμεί να γίνει το επόμενο ταίρι σας και για να γίνει αυτό θα πρέπει να εστιάσετε σε εκείνον. Όχι στον μαλάκα… Τον προηγούμενο εννοώ…!

6.Γίνε καλός ακροατής. Πολλές φορές πάνω στη συζήτηση (ειδικά όταν είμαστε αγχωμένοι, πράγμα που συμβαίνει συχνά στο πρώτο ραντεβού) μας συμβαίνει να μιλάμε πολύ. Μην το κάνεις! Το καλύτερο που θα πετύχεις σ’ αυτή την περίπτωση θα είναι να κουράσεις το υποψήφιο ταίρι σου. Αντιθέτως αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ακούς. Θα μοιραστεί πληροφορίες για τη ζωή του/της που σίγουρα θα ήθελες να γνωρίζεις. Άκουσε, επεξεργάσου τις και, ακόμα καλύτερα, “πάτησε” σε αυτές για να κάνεις ερωτήσεις ή σχόλια που θα βοηθήσουν τη συζήτηση σας να εξελιχθεί. Μαζί της θα εξελιχθεί και η γνωριμία σας.

7.Ρώτα για τους φίλους του ή τις φίλες της. Το θέμα “παρέα” και “φιλία” είναι πάντα ευχάριστο προς συζήτηση. Αν θέλεις να μάθεις το υποψήφιο ταίρι σου χωρίς να κάνεις δεκάδες ερωτήσεις που να θυμίζουν συνέντευξη μπορείς απλά να ανοίξεις μια συζήτηση για τις φίλες ή τους φίλους του. Ποιοι είναι οι κολλητοί του, πώς γνωρίστηκαν, τι συνήθειες έχουν σαν παρέα κλπ. Σίγουρα αυτό θα σου δώσει πληροφορίες που θέλεις να ξέρεις. Και συν τοις άλλοις θα σου επιτρέψει να γνωρίσεις καλύτερα τους ανθρώπους που την/τον επηρεάζουν, άρα θέλεις να τους κάνεις καλή εντύπωση όταν τους γνωρίσεις.

8.Ανάλυσε τη συμπεριφορά και τη στάση του σώματος του/της. Πάνω στη συζήτηση μπορείς να καταλάβεις αν ο συνομιλητής σου περνάει καλά μαζί σου. Σε κοιτάζει στα μάτια όταν μιλάτε ή χαζεύει στο πλάι; Σου χαμογελάει όταν μιλάς ή σε κοιτάζει με το βλέμμα της αγελάδας; Είναι συγκεντρωμένος σε ‘σένα ή κοιτάζει συνεχώς το ρολόι ή το κινητό; Από τέτοιου είδους λεπτομέριες θα αντιληφθείς αν θέλει να συνεχιστεί το ραντεβού ή αν ανυπομονή να γυρίσει σπίτι για να γλιτώσει από ΄σένα.

9.Πρότεινε έμμεσα δεύτερο ραντεβού: Σίγουρα μπορείς να του/της προτείνεις να πάτε σινεμά το Σάββατο, αλλά ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να τον/την κάνεις να το ζητήσει. Πώς; Δείχνοντας τις προθέσεις σου και δίνοντας του πάσα για να κάνει το επόμενο βήμα. Για παράδειγμα, αντί να τον/την καλέσεις για σινεμά θα μπορούσες να πεις: “To Σαββατοκύριακο θα έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο, σκεφτόμουν να δω ταινία στο σινεμά. Έχω καιρό να πάω και μου έχει λείψει”. Αν θέλει και δεύτερο ραντεβού δε χρειάζεται κάτι περισσότερο για να προσφερθεί να σε συνοδεύσει.

10.Μην ξεχνάς ότι είναι απλά ένα ραντεβού. Ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει δεύτερο ή όχι, το σημαντικό είναι να περάσεις καλά. Εξάλλου, μια νέα γνωριμία συνήθως μας εξιτάρει και ένα ραντεβού είναι πάντα μια συναρπαστική εμπειρία, γι’ αυτό, αντί να αγχώνεσαι για το πώς θα πάει φρόντισε να διασκεδάσεις. Πες αστεία, γέλασε όταν το αισθανθείς, κάνε ερωτήσεις, δώσε απαντήσεις και, γενικά, να είσαι ο εαυτός σου. Τίποτα κακό δε μπορεί να συμβεί όταν το κάνεις αυτό. Καλή διασκέδαση!


There is no ads to display, Please add some